četvrtak, 3. veljače 2011.

Zapečene špagete bolognese/Baked spaghetti bolognese

DSC01729
Ako napravite previše špageta za ručak,možete imati finu večeru,ili ručak za sljedeći dan;zapecite ih sa bešamelom i sirom!

Bešamel;
15 dkg maslaca ili margarina
brašno
oko 2 dcl mlijeka
malo muškatnog oraščića

Priprema;

Maslac rastopite i dodajte malo brašna kao za zapršku,ali pazite da ne bude pregusto.Dobro promiješajte,dodajte mlijeko i malo muškatnog oraščića,i miješajte dok ne provrije.Kuhajte još oko 5 minuta neprestano miješajući.
Špagete pomiješane sa bolonjezom stavite u vatrostalnu zdjelu,prelijte sa bešamelom.Od gore naribajte sira i pecite na 220 stupnjeva dok se sir ne rastopi i porumeni.Narežite na kocke i poslužite toplo.
Dobar tek!!

4 komentara:

  1. hvala ti za ovu ideju, ostalo mi mljevenog od jučer, a neću da i dans bude bolonjez, isprobat ću na ovaj način

    OdgovoriIzbriši
  2. Izvrsno je,ja uvijek "slučajno" napravim više bolonjeza,tako da mogu ovo za večeru :DD

    OdgovoriIzbriši
  3. Delicious!This is really making me hungry.I am making this right now :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Thank's, I'm glad you like it:))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...