petak, 18. ožujka 2011.

Pita pizza od dizanog tijesta/Pizza rolls from dough


DSC01920


Ako napravite previše tijesta za pizzu,kao ja,a nije vam dosta za još jednu rundu,prekrijte ga folijom i stavite u frižider.Ja obično ovu pitu pravim za večeru.Recept za tijesto možete naći ovdje,a možete i kupiti gotovo tijesto za pizzu Smiješak

Sastojci;

tijesto za pizzu(količina svih sastojaka je prema ukusu)
ketchup
2 žlice kiselog vrhnja
origano
tvrdi sir
salama

Priprema;

Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu,i razvaljajte što tanje možete.Premažite ga sa običnim ketchupom pomiješanim sa vrhnjem.Pospite origanom.Naribajte sir i salamu,i zarolajte.
U tepsiju stavite papir za pečenje,tanjurom režite roladu na kocke i slažite u tepsiju.
Premažite uljem,i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva.Pecite oko 15-minuta,ili dok ne porumeni.
Dobar tek!

4 komentara:

  1. eto nešto staro na novi način - sviđa mi se :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je čak finije od "prave" pizze :)

    OdgovoriIzbriši
  3. već sam ovo komentirala na fejsu, ali moram još jednom reči da je odlično i isprobam prvi put dok budem radila pizzu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti,draga,javi kako ti se sviđa ;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...