ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

Umak od tunjevine/Tuna sauce


DSC02038

Ovaj umak me je naučio praviti moj muž.Naime kao prognanici on i mama nisu imali neki veliki izbor namirnica,uglavnom su to bile konzerve,stoga su bili prisiljeni smišljati jela od tih namirnica.Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto ga sada baš i ne voli previše…..Uglavnom,umak je jako fin i brzo je gotov,pa je savršen kako za početnike,tako i za one koji moraju skuhati nešto na brzinu…

Sastojci;

2 glavice crvenog luka
2 konzerve tunjevine
500 ml pasirane rajčice
sol
papar
šećer
bosiljak

Priprema;

Luk sitno nasjeckajte.Konzerve otvorite i u šerpu iscijedite ulje.Na tom ulju popržite luk,te zatim dodajte tunu.Kratko dinstajte uz stalno miješanje.Dodajte začine i rajčicu.Dobro promiješajte.Miješajte dok ne provrije,zatim smanjite na srednju vatru i kuhajte još oko 10 minuta uz povremeno miješanje.
Skuhajte tijesto,i prelijte ga sa umakom.Po želji pospite ribanim parmezanom.
Dobar tek!

Broj komentara: 10:

  1. ako budeš dobra, odam ti još brži recept s tunjevinom, a garant će ti se supružniku svidit ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Idealno za mene :) početnicuuu :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. nail crazy-načulila sam uši :))

    Just cake girl-ne bi baš rekla da si početnica,pratim tvoj blog i redovito slinim nad svim onim kolačima i torticama....

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja tunjevinu najviše volim pomiješati sa kukuruzom, kašikom senfa, dvije kašike majoneze i malo jogurta. Za prste polizat salatica!

    OdgovoriIzbriši
  5. E to cu definitivno isprobati,obozavam takve salatice!

    OdgovoriIzbriši
  6. ja ne stavljam paradajz stavim samo vrhnje za kuhanje i bude baš kremasto i odlično, nekad dodam i malo špinata što je odlična kombinacija
    isprobat ću i ovaj tvoj način, tuna mi je omiljena u svim kombiancijama

    OdgovoriIzbriši
  7. A ja moram isprobati ovu tvoju kombinaciju,zvuči zanimljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Jednostavno a predobro!!! Kod nas ovdje je to klasicno "studentsko" jelo ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. moje je najednostavnije - ocijediš tunjevinu i pomiješaš s majonezom, dodaš kuhanu tjesteninu i uživaš :-D

    OdgovoriIzbriši
  10. E,to sam jela,i sviđa mi se,ali ni to nije za mog muža :((

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...