petak, 22. travnja 2011.

Salata od lignji/Calamari salad


DSC00803
Jedna fina salatica uz današnji post Smiješak

Sastojci;

3-4 lignje
200 g riže
peršunov list
1/2 glavice češnjaka
maslinovo ulje
jabučni ocat ili acetto balsamico
sol

Priprema;

Lignje očistite,narežite na kolutiće,krakove također narežite na manje komade i stavite da se kuhaju.Kada voda provrije,dodajte opranu rižu i sol.
Dok se to kuha,češnjak i peršunov list sitno nasjeckajte i pomiješajte sa maslinovim uljem.Kada su riža i lignje kuhani.ocijedite ih i isperite pod hladnom vodom.
Pomiješajte ih sa maslinovim uljem,češnjakom i peršunovim listom.Po potrebi dosolite i dodajte malo octa.
Ako su vam 4 lignje malo,vi si dodajte još koju,ja obično pravim lignjune,pa pošto su oni veći,nama su 4 sasvim dosta.
Poslužite uz pohane ili grillane lignje,i uživajte.Dobar tek!!!

3 komentara:

  1. Uvek sam za lignje u bilo kojoj opciji!:))

    OdgovoriIzbriši
  2. isprani rižot ;-)
    mogla bih i ovu varijantu probati, sad kad zavruži lakše je jesti hladno nego vruće :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako nekako,ipak je za rižot malo drugačiji recept,a sada vidim da sam zaboravila u sastojcima ocat :S

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...