nedjelja, 14. kolovoza 2011.

Krem juha od tikvica/Cream soup of Zucchini




Jedna fina lagana juhica za vruće ljetne dane ;)

Sastojci;
1 veća tikvica
1 glavica crvenog luka
2 mrkve
5-6 češnja češnjaka
2-3 velike žlice kiselog vrhnja
peršinov list
sol
papar
vegeta

Priprema;

Crveni luk,češnjak,mrkvu i peršinov list stavite u sjeckalicu i sitno nasjeckajte.Stavite u šerpu i prelijte vodom,i dinstajte dok ne omekša.
U međuvremenu,ogulite tikvicu,očistite sjemenke,i naribajte u šerpu,dolijte malo,ali jako malo vode, jer će tikvica pustiti svoju vodu,i kuhajte dok sve ne omekša,i naravno,dodajte začine.
Kada je povrće kuhano,uzmite štapni mikser ,i miksajte dok ne dobijete kašu,ili izgnječite sa vilicom.Zatim dodajte kiselo vrhnje i kuhajte još oko 10 minuta da se vrhnje prokuha i da se okusi pomiješaju.Ako vam je malo vrhnja,slobodno si dodajte još.
Ovo je izvrsna ljetna juha bez masnoće pogodna i za vegetarijance,a ako hoćete,možete povrće umjesto na vodi,dinstati na maslinovom ulju.
Dobar tek!

3 komentara:

  1. Ovo ću isprobati...dosadile su mi tikvice na sve moguće načine a juhice se rijetko sjetim :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Htjela bih ti poslati e-mail, ali ne uspijevam pronaći adresu na blogu. Molim te da mi se javiš na doubletkitchen@gmail.com. Hvala!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...