petak, 16. rujna 2011.

Svinjski but u pohu od sezama i grillano povrće





Još jedan brzinski ;D

Sastojci;

4 šnicle od svinjskog buta
1 manji patliđan
1 tikva srednje velićine,ili 3-4 male tikvice
sol
papar
maslinovo ulje
Za poh;
2 jaja
sezam
brašno
krušne mrvice

Priprema;

Povrće ogulite i narežite na malo deblje ploške.Posolite ih da puste višak vode.
Dok se povrće “odmara”,istucite meso,posolite ga i popaprite(ja stavim samo Vegetu grill i papar).
Grill tavu pošpricajte sa maaalo maslinovog ulja i ispecite povrće.
U drugoj tavi zagrijte masnoću.U jednu posudu izmutite jaja,a u drugoj pomiješajte “suhe” sastojke;brašno mrvice i sezam.Ispanirajte meso(brašno-jaja-brašno) i stavljajte ga peći u zagrijanu masnoću na srednje jaku vatru.
Na dno zdjele u koju ćete stavljati meso, stavite presavijeni papirnati ubrus,da pokupi višak masnoće.
Kada je sve gotovo,povrće možete malo posuti maslinovim uljem,dodati malo soli i nasjeckanog češnjaka,i imate finu salatu,a možete ga,kao i ja jesti ovako “golo” ;)


Sve poslužite toplo uz neku finu juhicu,i dobar tek!

4 komentara:

  1. Sve volim - i namirnice i način pripreme. Njam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako fino ovo izgleda..bas ukusno:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmhh, jako fina ideja za ručak! Odlično!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. odlično ti je ovo, jako volim grilane tikvice, patliđane ne toliko ali mogu proći nekad, a meseko može uvijek

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...