Ovo je jedan od recepata koje ću vam predstaviti za nadolazeće blagdane.Lagan je i za papati i za napraviti,a savršen je za post.Inače ovaj recept pravim sa rižom,ali ovako mi je puuuuno finije;)
Sastojci;
oko 200 g manjih lignji i krakova
1 šalica prosa
2-3 češnja češnjaka
peršinov list
maslinovo ulje
sol
malo papra
i balsamico po želji
Priprema;
Lignje i krakove očistite,ako su veće,narežite ih na manje komade,i stavite kuhati u slanu vodu.Kada su lignje pri kraju,dodajte proso koji ste prije kuhanja dobro oprali u hladnoj vodi.
Kada je proso kuhan,sve istresite u cjediljku i pustite da se dobro ocijedi.
U međuvremenu sitno narežite češnjak i peršunov list.
Sve zajedno pomiješajte,dodajte maslinovo ulje i balsamico,promiješajte,i vaša posna salata je gotova!
Dobar tek!
Lignje obožavam, a sa prosom ih još nisam jela. Sviđa mi se pahuljičasti dekor bloga.
OdgovoriIzbrišiJoj zeno,podje mi voda na usta,obozavam lignje,moracu da probam!
OdgovoriIzbrišiJako mi se ovo sviđa jer famozni bakalar više ne mogu smisliti. Zanima me samo koliko dugo kuhaš lignje (da se ne pretvore u žvakaću ili da ne budu sirove). Ovo ću sigurno raditi!
OdgovoriIzbrišiWhat's for dessert?-hvala,draga ;)
OdgovoriIzbrišiMimi-hahaha,probaj,vjeruj nečeš požaliti ;))
Κάθαρσις-bakalar nisam nikada probala,pošto je moj muž strastveni pecaroš,uvijek jedemo riječnu ribu koju je upecao...
nisam mjerila vrijeme kuhanja,ali ne možeš ih prekuhati,pretvore se u žvakaću samo ako ih predugo pečeš,kod kuhanja ostanu mekane,ali otprilike 5 minuta nakon što provrije voda,ubacim proso,a on se kuha oko 20-ak minuta...nadam se da sam pomogla :*
Hvala, jesi. Baš se veselim ovome:)
OdgovoriIzbrišiproso obožavam i čini mi se bolja verzja od riže, zaista odličan recept
OdgovoriIzbriši