srijeda, 30. studenoga 2011.

Juneći rižoto




Volim rižu na sve moguće načine,ali moj muž je voli jedino ovako,sa hrpom mesa (na ovoj slici ga baš i nema,jer je većina u njegovom tanjuru ).
Vrlo jednostavno za napraviti,a i fino….

Sastojci;
oko 250 g junećih “kockica”
300 g riže
2 crvena luka
sol
papar
vegeta
mljevena crvena slatka paprika
temeljac za podlijevanje

Priprema;

Luk sitno narežite.Zagrijte masnoću i stavite luk.Kada luk postane staklast,dodajte meso i začine,osim crvene paprike.Dodajte vode toliko da prekrije meso.Dinstajte na srednje jakoj vatri i po potrebi dodavajte vodu.
Kada je meso mekano,operite rižu i pomiješajte je sa mesom.Sada morate paziti da riža ne ostane bez tekućine,da ne zagori,zalijevajte je sa temeljcem i miješajte dok ne bude skuhana.
Ako nemate temeljca,u litru vrele vode izmrvite jednu kocku za juhu,nije to ono pravo,ali može proći,u svakom slučaju bolje nego obična voda.
Kada je riža gotova dodajte crvene paprike po ukusu,i pazite da vam riža ne ostane u vodi,neka sve ispari.
Ovaj rižoto je najbolji kada malo odstoji,odn. on će biti “kremast”,znači neće biti skroz suh,a ako ne želite da bude takav,jednostavno rižu skuhajte posebno i na kraju kada je meso gotovo,samo pomiješajte sve zajedno:)


Poslužite toplo uz zelenu salatu ili domaću turšiju,uživajte i dobar tek!

2 komentara:

  1. Obožavam sve rižote, pogotovo uz puno svježe naribanog parmezana.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...