Ovu finu mirisnu pogaču sam napravila onako,iz glave,kao i uglavnom veliku većinu svojih jela.Stalno mi je u glavi bila focaccia,ali ja sam htjela kukuruznu,a pošto nisam našla recept,ja sam ga smućkala sama ;D
Pošto nisam znala da li će mi uspjeti,nisam mjerila sastojke,ali,tijesto je tijesto,sve se više-manje pravi isto
Da skratim priču,pogača je ispala super,a ja ću sada recept podijeliti s vama
Sastojci:
oko 300 g kukuruznog brašna
glatko bijelo brašno
1 vrećica suhog kvasca
mlaka voda
sol
začini (bosiljak,majčina dušica,češnjak u prahu,papar)
maslinovo ulje
1/2 glavice češnjaka
listovi svježeg peršina
Priprema:
U zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno,sol,začine i kvasac.Nalijte oko čaše i pol mlake vode i pomiješajte.Dodajte malo maslinovog ulja i opet promijesite.Sada polako dodajte bijelo brašno i mijesite dok ne dobijete fino tijesto koje se ne lijepi.
Ja sam pogaču pekla u okrugloj tepsiji,a vi uzmite koju imate.Namažite je maslinovim uljem,i rukama razvucite tijesto do rubova tepsije.
Očistite češnjak i operite listove peršina.Nasjeckajte ih što sitnije.Dok ste vi to radili,tijesto se malo diglo.Nasjeckani peršin i češnjak pomiješajte sa maslinovim uljem i premažite pogaču.Možete i utisnuti “premaz” u tijesto.
Ja sam nasjeckala tvrdi sir na kockice i utisnula ga u tijesto,a možete staviti i masline.
Upalite pećnicu,temperaturu namjestite na 220 stupnjeva i stavite peći pogaču.Pecite je oko 35-40 minuta,ili dok ne porumeni,ovisi o pećnici koju imate.
Poslužite je toplu,a nije loša ni hladna
Nadam se da čete ju probati,a ako imate kakvih dodatnih pitanja,slobodno me pitajte,ovdje ili na faceu,dobar tek!
Ovo je odlicno!moracu da probam
OdgovoriIzbrišiProbaj,super je,ja sam skoro cijelu sama pojela,u dva dana,naravno ;))
IzbrišiJako volim focaccie i ova mi miriše sve dovde:) Odlična ideja s kukuruznim brašnom!
OdgovoriIzbrišiJa ga volim,pa ga stavljam gdje god stignem ;)
Izbrišidobra ideja, morat ću probat :D
OdgovoriIzbrišisinoć sam pravila kruh sa blitvom i pancetom, ubili smo se ;)
Mogla bi i ti koji receptić nabaciti ;))
IzbrišiSuper mi je ova focaccia, počevši od kukuruznog brašna pa dalje, mora biti odlična !
OdgovoriIzbrišiJe,jako je fina,čak i drugi dan ;)
IzbrišiBaš odlično!
OdgovoriIzbriši