ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Jednostavna francuska salata



Moja najdraža salata,jednostavno je obožavam!Volim je uz sve vrste mesa,bureka,ali je najviše volim jesti samu sa kruhom ;S Zdravo,zar ne?
Najviše je volim za Božić,uz pečeno pile s mlincima,a joooj,jedva čekam
Mogu ja to napraviti i ranije,ali nije to to,nema tu čar i slast,nešto slično šunki i jajima za Uskrs;možeš ih jesti cijele godine,ali za Uskrs su posebno slatki :)
Da ne duljim više,recept;D

Ovo su sastojci za dvije osobe(ili u mom slučaju,za mene jednu ),ako vam treba za  više osoba samo poduplajte mjere;znači za 4 osobe 2 vrećice povrća,itd,za 6 osoba 3 vrećice,i naravno tako napravite i sa ostalim sastojcima;)


Sastojci:


1 vrećica (oko 500 g) smrznutog graška i mrkve (ja uzmem od Podravke,finije mi je)
2  jaja
1 vrećica majoneze
kiseli krastavci po ukusu,ako volite kiselije,stavite ih više

Priprema;

Stavite kuhati grašak i mrkvu u posoljenu vodu.Jaja također stavite kuhati i kuhajte ih oko 15 minuta.
Kada se skuhaju,ogulite ih i narežite na kockice.Također na kockice narežite i krastavce.
Kada je povrće kuhano,ocijedite ga i pomiješajte sa jajima i krastavcima,i pustite da se ohladi.
Dodajte majonezu,i dobro promiješajte,stavite da se hladi i uživajte u svojoj finoj francuskoj salati :))
Dobar tek!

subota, 8. listopada 2011.

Jacina “sito” torta




Evo,danas ću vam predstaviti još jedan lagani i ukusni desert,Jacinu “sito” tortu.Torta je u biti jogurtica koja fantastično izgleda,a i okus je WOW!Recept sam dobila od prijateljice,koja ga je dobila od svoje prijateljice Jace,pa zato Jacina torta,a zašto “sito”,e to čete saznati ako pročitate recept;)

Sastojci;

2 konzerve kompota od ananasa (kolutovi)
1 konzerva kompota od breskve
2 voćna jogurta od breskve (2x 150 g)
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
2 želatine
40 g gustina(jestivog škroba)
25 g šećera(za prvu kremu)
80 g šećera(za drugu kremu)
preljev za torte
Biskvit;
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice mekog brašna

Priprema;

Kompote ocijedite,ali sok NEMOJTE baciti,trebat će vam!U jednu zdjelicu stavite sok od ananasa,a u drugu sok od breskve.
Uzmite cjediljku za tijesto,i poslažite ananas,počevši od sredine,pa prema gore.
Breskve isjecite,i njima popunite SVE rupice,tako da fil poslije ne bi curio van.
To najbolje napravite dan ranije ujutro,a dovršite je navečer.Stavite cjediljku u veću posudu,i u frižider,jer se voće mora dobro ocijediti.
Biskvit;
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.Dobro izmiksajte jaja sa šećerom,da smjesa postane pjenasta i svijetla,zatim dodajte brašno i još malo sve zajedno miješajte.
Istresite u namašteni i pobrašnjeni kalup i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta.Ja sam pekla u kalupu 28 cm,jer mi je cjediljka tog promjera,a možete ga ispeći i u običnoj tepsiji,pa poslije oblikovati po potrebi.
Biskvit će biti malo žilav i tanak,ali tako mora biti (tako su mi rekli).
Krema;
1. krema-U soku od breskve skuhajte 40 g gustina i 25 g šećera (kao kada kuhate puding).Ako vam je pregusto,dodajte malo soka od ananasa.
2.krema-stavite 1 želatinu da nabubri.Pomiješajte 2 voćna jogurta sa 80 g šećera,i dodajte želatinu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
3.krema-stavite i drugu želatinu da nabubri.Izmiksajte 1/2 l vrhnja za šlag,i na kraju dodajte želatinu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
Spojite sve tri kreme,dodajte ostatak voća isjeckanog na kockice,i dobro promiješajte.
Kremu naspite u kalup od voća i ostavite u frižider da se stisne(najbolje preko noći).
Pokrijte tortu biskvitom,i pažljivo je okrenite na tacnu.
Skuhajte dva preljeva za torte i prelijte preko torte.
I,to je to,vaša “sito” torta je gotova!
Nadam se da vam se sviđa recept i da vam nije prekompliciran,dobar tek!!

srijeda, 5. listopada 2011.

Voćni puding/Fruit pudding




Evo malo i nešto slatkoga ;) Prošli vikend su moj suprug i kćerka slavili rođendane,pa su tu naravno bile i dvije torte,obje voćne(recepte ću objaviti naknadno),pa mi je ostalo i malo voća i puuuno soka od voća.Bilo mi je žao baciti toliko soka (oko 1 l),pa sam se sjetila da bi mogla od toga napraviti fini puding ;)
Pola litre je bilo od kompota od ananasa,a druga polovica od višanja,vi možete staviti bilo koji bistri sok,čak i razrijeđeni sirup.

Sastojci;
1 l soka
2 pudinga od vanilije
šećer
voće po želji (ja sam stavila šumsko voće),a može i bez voća

Priprema;

Voće rasporedite u zdjelice.





Puding skuhajte po uputama sa vrećice,jedino malo “pojačajte” šećer.
Skuhani puding izlijte u zdjelice i ohladite.





Dobar tek!

nedjelja, 2. listopada 2011.

Zapečena cvjetača sa svinjskim kockicama/Baked cauliflower with pork cubes




Evo,dragi moji,pošto su skoro prošle one nesnosne vrućine,ja se polako vraćam u kuhinju “zaozbiljno”
Za danas sam vam pripremila opet jedno lagano jelo,i za napraviti i za jesti,nešto slično sam već objavila,ali ovaj put je cvjetača sama sa mesom da joj pravi društvo ;)
Uživajte!

Sastojci;

3-4 deblje šnicle svinjskog vrata (ili kremenadle ako ne volite masno kao ja)
1 cvjetača srednje veličine
sol
papar
vegeta
oko 100-150 g polutvrdog kozjeg sira
2 jaja
150 g kiselog vrhnja
150 g tvrdog sira za ribanje

Priprema;

Šnicle narežite na kockice,začinite ih i popecite na malo ulja ili masti.
Cvjetaču očistite i prokuhajte u slanoj vodi,ali ne do kraja,neka ostane malo tvrđa.
U vatrostalnu zdjelu stavite meso i cvjetaču,ravnomjerno ih rasporedite.
Kozji sir nasjeckajte na manje kockice,i popikajte ga između cvjetače i mesa.
U zdjeli istucite jaja i vrhnje,začinite i prelijte preko cvjetače i mesa,i gore naribajte sir.Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva,i pecite oko 25 minuta,odn.dok sir ne porumeni.
Poslužite toplo,dobar tek!

petak, 16. rujna 2011.

Svinjski but u pohu od sezama i grillano povrće





Još jedan brzinski ;D

Sastojci;

4 šnicle od svinjskog buta
1 manji patliđan
1 tikva srednje velićine,ili 3-4 male tikvice
sol
papar
maslinovo ulje
Za poh;
2 jaja
sezam
brašno
krušne mrvice

Priprema;

Povrće ogulite i narežite na malo deblje ploške.Posolite ih da puste višak vode.
Dok se povrće “odmara”,istucite meso,posolite ga i popaprite(ja stavim samo Vegetu grill i papar).
Grill tavu pošpricajte sa maaalo maslinovog ulja i ispecite povrće.
U drugoj tavi zagrijte masnoću.U jednu posudu izmutite jaja,a u drugoj pomiješajte “suhe” sastojke;brašno mrvice i sezam.Ispanirajte meso(brašno-jaja-brašno) i stavljajte ga peći u zagrijanu masnoću na srednje jaku vatru.
Na dno zdjele u koju ćete stavljati meso, stavite presavijeni papirnati ubrus,da pokupi višak masnoće.
Kada je sve gotovo,povrće možete malo posuti maslinovim uljem,dodati malo soli i nasjeckanog češnjaka,i imate finu salatu,a možete ga,kao i ja jesti ovako “golo” ;)


Sve poslužite toplo uz neku finu juhicu,i dobar tek!

nedjelja, 14. kolovoza 2011.

Krem juha od tikvica/Cream soup of Zucchini




Jedna fina lagana juhica za vruće ljetne dane ;)

Sastojci;
1 veća tikvica
1 glavica crvenog luka
2 mrkve
5-6 češnja češnjaka
2-3 velike žlice kiselog vrhnja
peršinov list
sol
papar
vegeta

Priprema;

Crveni luk,češnjak,mrkvu i peršinov list stavite u sjeckalicu i sitno nasjeckajte.Stavite u šerpu i prelijte vodom,i dinstajte dok ne omekša.
U međuvremenu,ogulite tikvicu,očistite sjemenke,i naribajte u šerpu,dolijte malo,ali jako malo vode, jer će tikvica pustiti svoju vodu,i kuhajte dok sve ne omekša,i naravno,dodajte začine.
Kada je povrće kuhano,uzmite štapni mikser ,i miksajte dok ne dobijete kašu,ili izgnječite sa vilicom.Zatim dodajte kiselo vrhnje i kuhajte još oko 10 minuta da se vrhnje prokuha i da se okusi pomiješaju.Ako vam je malo vrhnja,slobodno si dodajte još.
Ovo je izvrsna ljetna juha bez masnoće pogodna i za vegetarijance,a ako hoćete,možete povrće umjesto na vodi,dinstati na maslinovom ulju.
Dobar tek!

četvrtak, 21. srpnja 2011.

Njoki na maslacu s umakom od parmezana/Gnocchi with butter with Parmesan cheese sauce


P7200079
Još jedan brzinski recept za ove vruće dane Smiješak s namigivanjem))

Sastojci;

500 g Ledo valjušaka
100 g srijemske salame
100 g maslaca
200 g Brzo i fino umaka od parmezana

P7200075
Priprema;

Njoke stavite kuhati.Salamu narežite na sitne kockice.Rastopite maslac i popržite salamu.
Kada se skuhaju,njoke ocijedite i stavite na zagrijani maslac.Miješajte dok njoki ne dobiju finu koricu.
Ugrijte umak i poslužite uz njoke.Pospite ribanim parmezanom,i to je to Smiješak s namigivanjem
Dobar tek!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...