srijeda, 8. rujna 2010.

" Debeli rezanci "/Home made pasta

Ovo je osnovna baza za skoro svu tjesteninu,po ovom receptu pravim i tijesto za pite.Možda ne ispadne otprve savršeno,ali malo upornosti i prakse i rezultat je tu!Dakle,trebamo;
1 kg    mekog brašna
oko 1/2 l    mlake vode
malo    ulja
    sol

Priprema:

Oko 1/2 kg brašna istresite u zdjelu i dodajte sol.Napravite rupu u sredini i izlijte vodu i malo ulja.Dodavajte brašna malo pomalo i umijesite čvrsto,glatko tijesto.Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte oklagijom na debljinu od oko 3-4 mm.Kada je tijesto razvaljano,pobrašnite ga sa obadvije strane i namotajte na oklagiju.Presijecite ga uzduž oklagije,pa još jednom na široke trake.Zatim ga izrežite na šire rezance i stavite da se kuha.Nakon 15-ak minuta debeli rezanci su gotovi.
Dobar tek!!!

Ove rezance možete koristiti za bilo koje jelo.Ja ih stavljam u granatir, krpice sa zeljem,sa prženom šunkom…

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...