Od svih koje sam probala praviti sa 150 000 jaja,ove su najjednostavnije,i meni najfinije:)))Hvala teta Luco za prekrasan recept!
Sastojci;
2 kg mekog brašna
1 kocka svježe germe
oko 1/2 l mlakog mlijeka
oko 1/2 l mlake vode
1 jaje
malo soli
malo šećera
masti ili ulja da se napuni više od pola šerpe
1 kocka svježe germe
oko 1/2 l mlakog mlijeka
oko 1/2 l mlake vode
1 jaje
malo soli
malo šećera
masti ili ulja da se napuni više od pola šerpe
Priprema;
Germu rastopite u malo toplog mlijeka, i pustite da se digne.U brašno stavite sol i šećer.Napravite rupu u sredini i dodajte mlijeko, vodu, germu i jaje.Sve skupa umijesite u fino mekano tijesto, i pustite da se digne.Po potrebi dodajte brašna ili mlijeka da se ne lijepi, ali i da ne bude pretvrdo.Kada se tijesto diglo, lagano ga istresite na pobrašnjenu površinu, i lagano razvucite rukama na debljinu od oko 5 cm.Vadite kolutove modlom za krafne, ili čašom.
Mast ugrijte u širokoj i plićoj šerpi.Kada je mast vrela, stavite krafne.Žlicom ih s gornje strane cijelo vrijeme polijevajte.Kad porumeni, okrenite ih i još kratko pecite.Izvadite ih i stavite na tacnu na koju ste stavili papirnati ručnik, da upije višak masnoće.Dalje radite po želji;pospite šećerom, mažite pekmezom….
Dobar tek!!!
Mast ugrijte u širokoj i plićoj šerpi.Kada je mast vrela, stavite krafne.Žlicom ih s gornje strane cijelo vrijeme polijevajte.Kad porumeni, okrenite ih i još kratko pecite.Izvadite ih i stavite na tacnu na koju ste stavili papirnati ručnik, da upije višak masnoće.Dalje radite po želji;pospite šećerom, mažite pekmezom….
Dobar tek!!!
e imala sam ti ja problema sa tim krafnama, godinama se mučim i nikako da mi ispadnu, a onda prošle godine, nekako je krenulo i od onda mi po svakom receptu uspiju, eto spremam se početkom sljedećeg mjeseca opet isprobavati krafne, tako da si bilježim i tvoj receptić, nadam se da će mi uspjeti
OdgovoriIzbrišiJa sam ovo vidjela na svinjokolji,znači recept koji se pravi generacijama,i uvijek uspije:)Inače,zbog silnih jaja u drugim receptima budu teške,i uglavnom ostanu presne.Jedino nikako ne mogu dobiti onu lijepu bijelu crtu:(Al glavno da su fine i da se pojedu :))
OdgovoriIzbrišiZA BIJELU CRTU TREBA IH PECI POKLOPLJENE S PRVE STRANE ZATIM OKRENUTI IPECI BEZ POKLOPCA
IzbrišiProbala sam i tako,ali zbog pare koja se napravi na poklopcu i onda pada u vrelu mast i sprica na sve strane sam odustala od toga ;)
Izbrišiextra
OdgovoriIzbrišiHvala :)
Izbriši