petak, 25. ožujka 2011.

Njoki u umaku od tikvica i sira/Gnocchi in a sauce of zucchini and cheese


P3250035
Danas sam morala kćeri u školu na informacije,pa sam morala nešto na brzinu “smućkati”,i evo rezultata Smiješak

Sastojci;

1 tikvica
2 trokuta Zdenka sira
250 ml vrhnja za kuhanje
2 listića sire u listićima
100 g tvrdog sira (gouda,ili sl.)
ribani parmezan za posipanje
sol
papar
vegeta
timijan

Priprema;

Tikvicu ogulite i naribajte.Popržite je na malo maslinovog ulja,dok ne omekša.nalijte vrhnje,dodajte sireve i začine,i kuhajte na laganoj vatri,dok se sirevi ne otope.
Skuhajte njoke.
Preko skuhanih njoki prelijte umak,pospite ribanim parmezanom,i poslužite toplo uz zelenu salatu.
Dobar tek!

Broj komentara: 10:

  1. ovo i ja radim, doma ooobooooožavamo :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Hoću i jaaa :)

    Slatka ti ova ptičica :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Njoke obozavam,mogla bi ih jesti non stop,uglavnom pravim s nekim paradjz sosom ali ovo moram isprobat:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim ovakve brzinske umake jako su ukusni, a praktični za svaki dan. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ma defnitivno jedno od mojih favorita,za pola sata imaš savršeni ručak ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Fino, hranjivo, brzo! Odlična ideja, baš mi se sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala vam svima na divnim komentarima <3

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...