petak, 18. ožujka 2011.

Posne lignje/Fasting squids


image

Ove lignje pravim na svaki post,pa je to postala neka obiteljska tradicija,pa eto da je podijelim sa vama…

Sastojci;

1-2 kg jadranskih lignji
1 kg krompira
oko 1/2 kg raznog povrća
2-3 glavice crvenog luka
1 glavica češnjaka
2-3 dcl bijeloga vina
sol
papar
vegeta
maslinovo ulje

Priprema;

Lignje dobro očistite.Luk i povrće također.Ostavite sve čitavo, osim krompira, njega narežite na četvrtine.Sve zajedno stavite u pekač(može i u dublju tepsiju, pa prekrijte folijom).Posolite, popaprite, malo vegete, i sve zalijte bijelim vinom.Poklopite, i stavite u zagrijanu pećnicu oko sat vremena na 200 stupnjeva C.Povremeno promiješajte.
Kada je gotovo(kuhano),rupičastom žlicom prebacite u plitku,čistu tepsiju, bez tekučine, i polijte maslinovim uljem.
Vratite u pećnicu, dok krompir i povrće ne porumene.
Dobar tek!

4 komentara:

  1. Eto sad mi voda ide na usta :) Moram probat,izgleda mi super ukusno:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prefino je,sramota me reći,ali nas troje pojedemo oko dvije kile lignji ovako pripremljenih :$
    A kao postimo...

    OdgovoriIzbriši
  3. ja ne postim, ali poste moji i ujedno mi se ovo jako dopada pa bi mogla u petak da im napravim ako budu htjeli

    OdgovoriIzbriši
  4. Nadam se da će vam prijati :))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...