ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

Najfiniji umak od rajčice/The finest tomato sauce

 

P5280164

 

Ovaj umak jednostavno obožavam;brzo se napravi,jednostavan je i jaaaaaako je ukusan Smiješak otvorenih usta

 

Sastojci;

1 konzerva pelata rajčice

1 glavica češnjaka

1 dcl pasirane rajčice

bosiljak

sol

papar

šećer

 

Priprema;

 

U wok,dublju tavu ili šerpu stavite malo maslinovog ulja i zagrijte ga.

Češnjak očistite i narežite na ploškice.

Stavite ga na ulje i pustite da povene.

Pelate usitnite i dodajte u wok (maknite ga malo s vatre da vas ne pošprica).

Dodajte i pasiranu rajčicu i začine i pustite da se krčka oko 20-ak minuta.

 

P5280157

U međuvremenu skuhajte tijesto,ja obožavam špagete uz ovaj umak Smiješak s namigivanjem

 

Tijesto nemojte cijediti,već ga direktno iz vode vadite sa žlicom za tjesteninu i pomiješajte sa umakom.

Pospite sa parmezanom,i za pola sata posla imate fini lagani ručak ili večeru Smiješak s namigivanjem 

Dobar tek!!!

3 komentara:

  1. ja stavim i kapulu, da umak bude malo bogatiji... obožavam šalšu *.*

    OdgovoriIzbriši
  2. obožavam ovaj umak sa špagetama, jedino ne stavim parmezan

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...