Ovu tortu svi obožavamo To je Pavlova,ili kako moja kćer kaže,velika pusla
Vjerojatno ste je već vidjeli,pravili,probali,ali ja ću svejedno staviti recept
Ja je pravim po OVOM receptu,kao i većinu kolača koje pravim po receptima moje drage Renči koja uporno neće otvoriti vlastiti blog,a pravi super slastice.Svi kolači koje sam pravila po njenim receptima su mi uspjeli bez ikakvih problema,iako mi kolači baš ne idu od ruke
Ajmo mi na recept ;
Sastojci;
Beze podloga;
6 bjelanjaka
300 g šećera
3 žlice kakaa u prahu, prosijanog
1 žlica balzamićkog octa ili crvenog vinskog octa
50 gr čokolade za kuhanje, sitno narezane
Preljev;
500 ml punomasnog slatkog vrhnja(vrhnje za šlag)
500 gr miješanog voća(ovisi koje je doba godine,ako imam što friško,stavim,inače kupim kompot od višanja i smrznuto šumsko voće od Leda)
2-3 žlice grubo naribane čokolade za kuhanje
Priprema;
Beze podloga;
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Prije na papiru nacrtajte krug veličine 23 cm.Koristite veći lim, npr. onaj od pećnice.
Tucite bjelanjke dok se ne počnu stvarati glatki vrhovi, pa utucite šećer, žlicu po žlicu dok beze smjesa ne postane kruta i sjajna. Pospite kakaom, poprskajte octom i nasjeckanom čokoladom. Potom vrlo nježno miješajte dok kakao sve ne prožme. Stavite na lim za pečenje u obliku debelog kruga promjera 23 cm, pa zagladite sa strane i površinu. Stavite u pećnicu i smjesta smanjite na 150 stupnjeva, te pecite oko sat do sat i petnaest. Kada je pečena, podloga bi morala biti hrskava po rubovima i sa strane , i suha na površini, ali ako prstima pritisnete sredinu, morali biste osjetiti naznake mekoće. Isključite pećnicu i pustite da se podloga ohladi u malo otvorenoj pećnici.Podlogu možete napraviti i dan prije,pa je drugi dan samo ukrasite.Podloga vam mora izgledati “raspucano”,da se ne uplašite
Preljev;
Voće odmrznite i dobro ocijedite(ja i to napravim dan ranije,ili odmah ujutro),a sok iskoristite OVAKO
Kada ste spremni poslužiti, preokrenite podlogu na veliki, ravan tanjur,ili je samo pustite da “sklizne” sa papira na tanjur
Tucite slatko vrhnje da bude gusto, ali ipak mekano, pa ga razmažite po površini, te po njemu razbacajte voće. Grubo naribajte čokoladu, tako da dobijete kovrćice,i pospite preko voća.
Možete je odmah poslužiti,ili je malo pospremite u frižider da se ohladi prije posluživanja.
Dobar tek!
iz ovih stopa idem u krevet... i ima da sanjam ovu torticu <3
OdgovoriIzbrišii ovaj si blog presvukla :D
p.s.
i šta nisi skinila ovu provjeru :P
Evo,skidam odmah :P
IzbrišiPredivna je!
OdgovoriIzbrišiHvala,i svaki put tako ispadne ;)
IzbrišiZdravo,
OdgovoriIzbrišiNedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata
sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super
recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici.
Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da
posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam
pošaljete email na info@svajela.hr.
S poštovanjem,
Senka
Ova Pavlova izgleda savršeno, rado bi si malo priuštila;)
OdgovoriIzbrišiPa što čekaš,nije problem za napraviti ;)
OdgovoriIzbriši