utorak, 1. lipnja 2010.

Juhica/Soup

Evo da krenemo s nečim jednostavnim,recimo juhica.Treba vam prvo jedan odlazak u mesnicu.Kupite junetinu,nipošto govedinu,jer je tvrda i treba joj 100 godina da se skuha,a opet bude žilava.Isto vrijedi i za kokoši,radije uzmite piletinu.Da se vratimo na junetinu;uzmite ramsteak,ili but.Dobra su i rebra,ako vam ne smeta malo masnoće.Ako uzimate but,uzmite obavezno i koju kost,jer one daju fini okus juhi.A sada,na plac.Malo mrkvice,peršina,celera,ako ima paštrnjaka(on izgleda kao divovski peršin,jako je fin i daje slatkoću juhi),i možemo na kuhanje.
U veći lonac natočite vode,i stavite SAMO meso,vatrica na najjače.Očistite povrće,s tim da ne stavljate previše celera,jer ima dosta jak okus.Kada voda počne vriti,na površini će se pojaviti pjena.Uzmite poklopac  i žlicu i lagano ju pokupite,zatim smanjite plin na najmanje,i dodajte očišćeno povrće.Možete staviti i korijen kupusa,ili svježu papriku.Stavite soli,vegete,malo bibera,i ostavite da se krčka na što slabijoj vatri 2 -3 sata,odn. dok se meso fino skuha.Povremeno pogledajte da li ima dosta vode,da se meso ne ispeče:).Kada je juha gotova,uzmite drugu šerpicu,i kroz malu cjediljku procijedite juhu.Stavite ju na plin,i kada provrije dodajte rezance,ili koju več tjesteninu volite,i smanjite plin.Pustite da se kuha 5-10 minuta,i juhica je tu!
Dobar tek!!!

2 komentara:

  1. super si to objasnila, što se tiče kosti za juhu uvijek ih stavljam one stvarno daju poseban okus

    OdgovoriIzbriši
  2. Je,a juneći rep je najbolji,od njega mi je juha najfinija!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...