subota, 29. siječnja 2011.

Krmenadle u bijelom/Pork chops in white souce

PB260024
Jedno fino i jednostavno jelo Smiješak

Sastojci;

5 krmenadli bez kosti
1 manja glavica cvjetače
sol
papar
masnoća za pečenje
senf

UMAK
2 dcl kiselog vrhnja
2 žlice brašna
4-5 dcl mlijeka
masnoća od mesa

Priprema;

Stavite kuhati cvjetaču.Meso izlupajte, popaprite i posolite.Ispecite ga, ali ne previše da ne bude suho.Meso poslažite u tepsiju i sa gornje strane ga premažite senfom.Preko toga poslažite cvjetaču, i zalijte umakom.Stavite u rernu na 200 stupnjeva, dok umak ne porumeni.

UMAK
Na masnoći od pečenja napravite laganu zapršku, dodajte vrhnje i mlijeko.Uz stalno miješanje, kuhajte dok se ne zgusne.
Umak je sličan bešamelu,i neslan je,pa se po želji može i posoliti.
Dobar tek!!!


Pork Chop on FoodistaPork Chop

3 komentara:

  1. Ovo je odlično za extra ručak!

    OdgovoriIzbriši
  2. Znas da je ovakve slicne krmenadle pravila moja mama i jako sam to voljela kao dijete, izmamila si mi lijepe uspomene :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš vam hvala,drago mi je da vam se sviđa :))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...