subota, 19. veljače 2011.

Cous cous sa rajčicom i slanutkom

DSC01794
Još jedno jelo iz moje kolekcije fine lagane papice…

Sastojci;

pola konzerve pelata rajčice(nasjeckane)
pola konzerve slanutka
dvije žlice maslinovog ulja
1 šalica cous cousa
3 žlićice parmezana
šećer
papar
sol
bosiljak
majćina dušica

Priprema;

Cous cous naspite u zdjelicu i prelijte sa dvije čaše vrele vode, stavite malo ulja i soli i promiješajte.Poklopite i ostavite 10-ak minuta.
U međuvremenu na ulju popržite rajčicu.Nakon toga, dodajte slanutak,sol,šećer i ostale začine, te kratko prokuhajte.
Kada je cous cous gotov, dodajte ga u umak, dodajte parmezan i sve zajedno još malo kuhajte da se okusi pomiješaju.
Možete poslužiti kao predjelo,ili kao laganu večeru.Dobar tek!

4 komentara:

  1. E ovo je super brzo i jednostavno,ukusno! Stvoreno za nespretne domacice kao sto sam ja!Odlicno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja obožavam ovakve recepte,jer nisam baš strpljiva osoba,pa onda što brže,to bolje :DD

    OdgovoriIzbriši
  3. Morala sam se vratiti samo da kazem da sam vec danas za rucak ovo isprobala i odmah je dajem 5 zvjezdica! Ukucani su skroz ocistili tanjire :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super!Baš mi je drago da vam se svima svidjelo!Naime,kod nas samo ja jedem takva jela :D
    Baš si me obradovala!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...