petak, 17. lipnja 2011.

Svinjski lungić punjen kulenom u umaku od tikvica/Pork tenderloin stuffed with kulen in a sauce of zucchini


P6150016

Inače ne volim komplicirane recepte,pogotovo po ljeti kada počnu vrućine,pa je ovo savršen brzinski recept za vruće ljetne dane Smiješak s namigivanjem

Sastojci;

2-3 tikvice srednje veličine
1 svinjski lungić
12-13 šnita kulenove seke(ili ,ako nemate,može i kupovni kulen)
2 žlice kiselog vrhnja
1 šaka svježeg bosiljka(može i suhi,ali onda stavite manje)
1 glavica crvenog luka
maslinovo ulje
sol
papar
vegeta
češnjak u prahu

P6120012

Priprema;

Lungić očistite od masnoće,natrljajte ga sa soli,paprom,vegetom i češnjakom u prahu,malo prelijte maslinovim uljem,i ostavite sastrane.

Luk narežite na sitno i popržite na zagrijanom maslinovom ulju.Kada poprimi  staklastu boju,unutra naribajte očišćene tikvice.Dodajte nasjeckani bosiljak.Kuhajte na srednjoj vatri dok tikvice ne puste vodu.Zatim smanjite vatru na najmanje,dodajte vodu i ostale začine(sol,papar,vegeta),i kuhajte uz povremeno miješanje dok se tikvice ne raskuhaju.

Dok se tikvice kuhaju,lungić narežite na kolutove debljine cca 1,5 cm.U sredini svakog koluta prorežite malu rupicu i ugurajte kulenovu seku ili kulen.
Na zagrijanom maslinovom ulju  popržite meso dok ne bude pečeno.

Kada su tikvice kuhane,dodajte 2 žlice kiselog vrhnja i kuhajte još oko 5 minuta,i umak je gotov.Umjesto bosiljka možete staviti i svježi kopar.

Meso prelijte toplim umakom i poslužite uz finu salaticuSmiješak
Dobar tek!

P6150019

Broj komentara: 8:

  1. Obožavam punjeni lungić. Moram probati ovu tvoju kombinaciju s kulenom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fino izgleda,ne sumnjam d aje i vrlo ukusno.Kako me izazivate sa ovim cvetom tikviceeee;)

    OdgovoriIzbriši
  3. WFD-I ja,uz piletinu to mi je jedino meso koje volim jesti,probaj,jako je fino ;)

    Džoli-Morat ču negdje pronaći i neki recept za te cvijetove,da i njih iskoristim;)Jel' ti to meni govoriš vi?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je sigurno fino, jedino baš ne jedemo kulen - domaći nemamo, a kupovni je kupovni. Kombinacija je jako, jako fina.

    OdgovoriIzbriši
  5. ovo je definitivno kombinacija za mene, moram staviti na meni ovih dana
    što se tiče cvjetova tikvica, ja napunim cvjetiće sirom i umačem ih u smjesu za pohanje (jaja, brašno, mlijeko ili pivo), jako fino!

    Nina

    OdgovoriIzbriši
  6. Pretpostavljam da je svježi sir u pitanju,morat ču probati dok još imam cvjetova ;)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Obožavam konkretne recepte :) Pratim! :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...