Ako imate malo vremena,a želite nešto ukusno,ovo je pravi recept za vas
Sastojci;
1 konzerva pelata
1 manja glavica crvenog luka
200 g šampinjona
1 zuchinni tikvica
maslinovo ulje
svježi bosiljak (ako nemate,može i suhi)
sol
papar
šećer
Priprema;
U tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte ga.
Luk sitno nasjeckajte i stavite u tavu/šerpu/wok dok ne postane staklast.
Tikvicu ogulite i sitno naribajte i stavite je na luk.
Šampinjone narežite na šnitice što tanje i dodajte.Pelate narežite na kockice i dodajte i njih.
Dodajte sve začine osim bosiljka.Ne morate podlijevati vodom,jer će tikvica i šampinjoni pustiti svoju vodu.
Pred kraj dodajte nasjeckani bosiljak.
Kada voda ispari,umak je gotov.
Možete ga kombinirati sa tijestom,rižom,cous-cousom,quinoom…
Dobar tek!
baš ti hvala draga, ovo sutra spremam za ručak ;-D
OdgovoriIzbrišiJednostavno, a odlicno... :)
OdgovoriIzbrišiprobala, samo umisto bosiljka stavila origano, lizali smo prste kako je bilo dobro :-D
OdgovoriIzbrišiovakva mi kombinacija još nije pala na pamet :-D
Занимљив рецепт, лепе слике, врло укусно да ми се свиђа ваш блог има много варијација и висок квалитет ... Позивамо вас да посетите мој блог Валенциа, са традиционалним рецептима из региона Валенсија.(Шпанија).
OdgovoriIzbrišihttp://valenciagastronomic.blogspot.com.es
ове недеље "уштипци бундеве ". "Следеће недеље "Мона Ускрс у Валенсији." Хоћеш да дођеш?
У мом блогу можете наћи преводиоце на вашем језику
Поред тога, ако вам се свиђа Валенциан гастрономији, можете копирање ХТМЛ код на ваш блог, а ви ћете имати директан приступ мом блогу.