petak, 11. svibnja 2012.

Brzinski umak od povrća/Quick vegetable sauce

 

P2250006

 

Ako imate malo vremena,a želite nešto ukusno,ovo je pravi recept za vas Smiješak s namigivanjem

 

Sastojci;

1 konzerva pelata

1 manja glavica crvenog luka

200 g šampinjona

1 zuchinni tikvica

maslinovo ulje

svježi bosiljak (ako nemate,može i suhi)

sol

papar

šećer

 

Priprema;

 

U tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte ga.

Luk sitno nasjeckajte i stavite u tavu/šerpu/wok dok ne postane staklast.

Tikvicu ogulite i sitno naribajte i stavite je na luk.

Šampinjone narežite na šnitice što tanje i dodajte.Pelate narežite na kockice i dodajte i njih.

Dodajte sve začine osim bosiljka.Ne morate podlijevati vodom,jer će tikvica i šampinjoni pustiti svoju vodu.

Pred kraj dodajte nasjeckani bosiljak.

Kada voda ispari,umak je gotov.

Možete ga kombinirati sa tijestom,rižom,cous-cousom,quinoom…

P2250004

Dobar tek!

4 komentara:

  1. baš ti hvala draga, ovo sutra spremam za ručak ;-D

    OdgovoriIzbriši
  2. probala, samo umisto bosiljka stavila origano, lizali smo prste kako je bilo dobro :-D
    ovakva mi kombinacija još nije pala na pamet :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Занимљив рецепт, лепе слике, врло укусно да ми се свиђа ваш блог има много варијација и висок квалитет ... Позивамо вас да посетите мој блог Валенциа, са традиционалним рецептима из региона Валенсија.(Шпанија).

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    ове недеље "уштипци бундеве ". "Следеће недеље "Мона Ускрс у Валенсији." Хоћеш да дођеш?

    У мом блогу можете наћи преводиоце на вашем језику

    Поред тога, ако вам се свиђа Валенциан гастрономији, можете копирање ХТМЛ код на ваш блог, а ви ћете имати директан приступ мом блогу.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...